14. 7. 2024
Autor: Roman Žák
Hašená rajčatová polévka s křupavým chlebem.
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte lahodnou hašenou rajčatovou polévku s křupavým chlebem. Tento recept je perfektní na chladné dny a společná rodinná večeře. Získejte recept a vytvořte si lahodnou polévku plnou chutí a vůní.

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • čerstvý tymián nebo bazalka
  • 1 bageta chleba

Postup

  1. Oloupeme a nakrájíme rajčata, cibuli a česnek.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a vaříme asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
  4. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme dalších 15 minut.
  5. Potom polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem nebo bazalkou.
  6. Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby, dokud nezezlátne.
  7. Hotovou polévku podáváme s křupavými plátky chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *