14. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Rajské kuře na pomerančích je lahodné pokrm, ve kterém se spojují sladká chuť pomerančů s pikantními kořeněnými omáčkami. Tento recept vás jistě okouzlí svou bohatou chutí a dokonalou kombinací ingrediencí. Vyzkoušejte ho doma a překvapte své blízké lahodným jídlem plným exotických vůní!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 4 pomeranče
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- sůl, pepř, oregano a kmín podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu – v míse smícháme olivový olej, med, prolisovaný česnek a koření (sůl, pepř, oregano, kmín).
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a potřeme marinádou. Necháme minimálně hodinu odležet v chladu.
- Předehřejeme troubu na 180°C.
- Pomeranče oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule nakrájíme na proužky a papriku na nudličky. Vše smícháme s vývarem v pekáči.
- Přidáme kuřecí prsa a pečeme v troubě asi 40 minut, dokud maso není zlatavě hnědé a pomeranče nejsou měkké.
- Podáváme s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!