14. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční české jídlo? Vyzkoušejte kyselo se smaženým knedlíkem! Tato lahodná kombinace kyselé omáčky s křupavými kousky smaženého knedlíku jistě potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a uvařte si toto lahodné jídlo doma!
Suroviny
- 4 kyselá okurky
- 1 cibule
- 100g uzeného masa
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 700ml zeleninového vývaru
- Sůl, pepř
- Špetka majoránky
Postup
- Nastrouhejte kyselé okurky a cibuli.
- Na másle osmahněte na kousíčky nakrájené uzené maso.
- Přidejte nastrouhané okurky a cibuli a duste, dokud nezjemní.
- Přisypte mouku, osmahněte a zalijte zeleninovým vývarem.
- Vše povařte asi 10 minut na mírném ohni.
- Přidejte cukr, sůl, pepř a majoránku.
- Smažený knedlík nakrájejte na kostičky a podsmažte na pánvi dozlatova.
- Smažený knedlík podávejte s kyselým a omáčkou jako přílohu.