13. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tajine s kuřecím masem a citrony
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou tajine s kuřecím masem a citrony doma! Tento recept vás zavede do tradiční marocké kuchyně a zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Nechte se unést kombinací dochucení, které spojuje sladké a kyselé chutě s šťavnatým kuřecím masem a osvěžujícími plátky citronu. Sledujte krok za krokem náš jednoduchý recept a připravte si exotický pokrm plný vůní a chutí!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 2 citrony
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, citrony omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  2. V tajine nebo hlubokém hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli s česnekem.
  3. Přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud maso nezeje. Přidáme všechny koření (kurkuma, kmín, paprika, skořice, zázvor), promícháme a podlijeme trochou vody. Necháme dusit přibližně 30 minut.
  4. Přidáme citronové plátky a necháme vařit dalších 15 minut, dokud není maso měkké.
  5. Před podáváním posypeme jemně nasekanou petrželkou a můžeme podávat s vařenou rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *