13. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a aromatické recept na krémové risotto s houbami a bílým vínem. Vychutnejte si lahodnou kombinaci hubového aroma s lehkostí bílého vína v této italské klasice. Naučte se, jak snadno si připravit toto lahodné jídlo doma. Ideální volba pro všechny milovníky dobrého jídla!
Suroviny:
- 200g rýže na risotto
- 200g hub (ideálně žampiony nebo lišky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250ml bílého vína
- 750ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g strouhaného parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte na kostičky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
- Přisypte rýži a za stálého míchání restujte do té doby, než se rýže začne lehce sklovatět.
- Přilijte víno a nechte vařit tak dlouho, dokud víno nevypaří.
- Postupně přilévejte horký vývar a vařte do měkkého, ale stále mírně al dente.
- Přidejte máslo, parmazán a petržel a dobře promíchejte.
- Pokud máte rádi řídké risotto, můžete přidat ještě trochu horkého vývaru.
- Po dokončení nechte odstát pár minut a můžete podávat.