13. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a bílým vínem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a aromatické recept na krémové risotto s houbami a bílým vínem. Vychutnejte si lahodnou kombinaci hubového aroma s lehkostí bílého vína v této italské klasice. Naučte se, jak snadno si připravit toto lahodné jídlo doma. Ideální volba pro všechny milovníky dobrého jídla!

Suroviny:

  • 200g rýže na risotto
  • 200g hub (ideálně žampiony nebo lišky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250ml bílého vína
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g strouhaného parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
  3. Přisypte rýži a za stálého míchání restujte do té doby, než se rýže začne lehce sklovatět.
  4. Přilijte víno a nechte vařit tak dlouho, dokud víno nevypaří.
  5. Postupně přilévejte horký vývar a vařte do měkkého, ale stále mírně al dente.
  6. Přidejte máslo, parmazán a petržel a dobře promíchejte.
  7. Pokud máte rádi řídké risotto, můžete přidat ještě trochu horkého vývaru.
  8. Po dokončení nechte odstát pár minut a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *