12. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční jordánský recept na mansaf s jehněčím, na který se dívá celá rodina. Tento bohatý a slavnostní pokrm se podává s aromatickou rýží a hustým jogurtovým omáčkou. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si lahodné jídlo plné orientálních chutí.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 l hovězího vývaru
- 2 šálky bílé rýže
- 2 šálky jogurtu
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička kmínu
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené kousky jehněčího masa a restujeme dozlatova.
- Přilijeme hovězí vývar a necháme vařit asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Přidáme tymián, kmín, sůl a pepř a necháme vařit dalších 15 minut.
- Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Poté, co je maso hotové, podáváme ho na rýži posypané jogurtem.