12. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte chutný argentinský grilovaný Asado s osvěžujícím chimichurri omáčkou. Recept na skvělé argentinské jídlo, které potěší chuťové buňky i vaše smysly. Připravte si kvalitní maso a vychutnejte si dokonalé grilování doma!
Suroviny
- 1,5 kg hovězího masa (např. roastbeef nebo žebírko)
- 2 červené cibule nakrájené na kolečka
- Sůl a pepř
- Čerstvá nasekaná petržel
-
Chimichurri omáčka:
- 1 hrst čerstvé petržele nasekané
- 1 hrst čerstvého koriandru nasekaného
- 2 stroužky česneku nakrájeného na drobno
- 1 čajová lžička červené papriky
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř
Postup
- Maso omyjeme a osušíme. Nastřihneme ho na menší kusy a osolíme a opepříme z obou stran.
- Na oheň si připravíme grill a necháme rozehřát.
- Na rozehřátý grill položíme kusy masa a pečeme podle přání pokrmu. Občas maso obrátíme.
- Během pečení připravíme chimichurri omáčku. Všechny suroviny na omáčku smícháme dohromady v misce.
- Po upečení masa ho vyndáme z grilu a položíme ho na talíř. Necháme ho odpočinout a poté nakrájíme na menší kousky.
- S hotovým masem podáváme chimichurri omáčku a cibulová kolečka jako přílohu. Posypeme nasekanou petrželí a můžeme podávat.