11. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Grilovaný lilek s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Grilovaný lilek s fazolemi je skvělý vegetariánský pokrm plný lahodné chuti z grilovaných lilků a fazolí. Tento recept je ideální pro letní grilování a zaručeně potěší všechny milovníky zeleniny. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 lilek
  • 400g fazolí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička česneku (mletého nebo nasekaného)
  • Čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravte lilek a fazole. Lilek nakrájejte na plátky asi 1 cm silné a fazole opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. V misce smíchejte olivový olej, sůl, pepř a česnek. Plátky lilku potřete směsí olivového oleje a nechte asi 15 minut odpočinout.
  3. Grilujte plátky lilku na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu z obou stran asi 3-4 minuty, dokud nebudou zlatavé a měkké.
  4. V mezičase dejte fazole vařit do osolené vody a vařte asi 10-15 minut, dokud nezměknou.
  5. Po uvaření fazolí je nechte odkapat a smíchejte s olivovým olejem, trochou česneku a petrželkou. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Servírujte grilovaný lilek s fazolemi a pokud máte, ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *