11. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Aloo Gobi recept bez mas radicchio
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indické jídlo Aloo Gobi bez másla s přídavkem radicchia. Tato kombinace brambor a květáku spolu s křupavým radicchiem vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Navíc se jedná o zdravější alternativu klasickému receptu. Vyzkoušejte tento chutný a lehký pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 1 veľká zemiaková hlava, nakrájaná na kocky
  • 1 malá karfiolová hlava, rozdelená na kvety
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžička mletej korenia
  • Soľ a čerstvo namletý čierny korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
  • Olivový olej na smaženie

Postup

  1. Na panvici si zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme, kým cibuľa nebude priehľadná.
  2. Pridáme kocky zemiakov a kvety karfiolu. Primiešame kurkumu, mleté korenie, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame.
  3. Krycom pokrieme panvicu a necháme zemiaky a karfiol dusiť, pri občasnom miešaní, asi 15 minút.
  4. Pridáme nakrájané paradajky a necháme ešte dusiť ďalších 5 minút, alebo kým zelenina bude mäkká.
  5. Pokrm podávame posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou alebo naanom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *