11. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava z datlí – tradční dezert.
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční dezert z Orientu – baklava s datlemi je sladkým lákadlem pro milovníky orientální kuchyně. Lehce křehký těsto plné rozinek a nasekaných datlí zalité medem a skořicí je poctou chuťovým bujarům. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte si lahodnou baklavu s datlemi doma!

Suroviny:

  • 400g listového cesta
  • 200g horkých vyloupaných datlí
  • 200g mletých vlašských ořechů
  • 150g másla
  • 150g cukru
  • 1 lžička skořice

Postup:

  1. Nejprve rozpusťte máslo ve vhodném hrnci a přidejte do něj rozemnuté datle, cukr a skořici.
  2. V další misce smíchejte mleté ořechy.
  3. Natřete pekáč máslem a vyložte ho první vrstvou listového cesta.
  4. Po cestě rovnoměrně rozetřete vrstvu ořechové směsi.
  5. Pokračujte v pokládání dalších vrstev cesta a ořechů, dokud nenaplníte celý pekáč.
  6. Na závěr zakončete poslední vrstvou cesta a na ni nalijte zbylou rozpuštěnou směs datlí.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30-40 minut, dokud neztvrdne těsto a nezezlátne.
  8. Nechte baklavu zdatlidů vychladnout a podávejte ji teplou nebo studenou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *