10. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu alla bolognesešínu osmi hodin.
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohatý ragu alla bolognese, který udusíte po dobu osmi hodin, aby se maso rozplynulo do lahodné omáčky. Dlouhé vaření je klíčem k dokonalé harmonii chutí. Vyzkoušejte náš autentický recept a užijte si tradiční italskou lahůdku!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml červeného vína
  • 400g krájených rajčat
  • čerstvá bazalka a oregano
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte mleté maso do zlatova.
  2. Přidejte nasekanou cibuli, nastrouhané mrkve a prolisovaný česnek a osmahněte do zesklovatění cibule.
  3. Přilijte červené víno a nechte 3 minuty vařit, dokud se alkohol nevypaří.
  4. Přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata, bylinky, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni minimálně 8 hodin, občas promíchejte. Případně můžete přilít trochu vody, pokud se ragu příliš rychle zahušťuje.
  5. Svařte těstoviny podle pokynů na obalu, podávejte s horkým ragu a posypte nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *