10. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohatý ragu alla bolognese, který udusíte po dobu osmi hodin, aby se maso rozplynulo do lahodné omáčky. Dlouhé vaření je klíčem k dokonalé harmonii chutí. Vyzkoušejte náš autentický recept a užijte si tradiční italskou lahůdku!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml červeného vína
- 400g krájených rajčat
- čerstvá bazalka a oregano
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte mleté maso do zlatova.
- Přidejte nasekanou cibuli, nastrouhané mrkve a prolisovaný česnek a osmahněte do zesklovatění cibule.
- Přilijte červené víno a nechte 3 minuty vařit, dokud se alkohol nevypaří.
- Přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata, bylinky, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni minimálně 8 hodin, občas promíchejte. Případně můžete přilít trochu vody, pokud se ragu příliš rychle zahušťuje.
- Svařte těstoviny podle pokynů na obalu, podávejte s horkým ragu a posypte nastrouhaným parmazánem.