Vyzkoušejte náš veganský recept na chutný čočkový guláš s batáty, který je plný lahodných a zdravých ingrediencí. Tento jednoduchý a výživný pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky rostlinné stravy. Zkuste ho dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2 hrnky zelené čočky
  • 1 veľká sladká zemiak (batát)
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 3 lyžice rajčinovej pasty
  • 3 lyžice cesnakovej pasty
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžica kurkumy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie
  • voda

Postup

  1. Čočku dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte namočenú minimálne na hodinu.
  2. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak a papriky.
  3. Pridajte rajčinovú pastu, cesnakovú pastu a koreniny, premiešajte.
  4. Potom pridajte nakrájaný batát a zaliate vodou. Dajte variť, kým batáty nebudú polomäkké.
  5. Pridajte namočenú čočku a nechajte variť do mäkka.
  6. Podľa potreby pridajte vodu a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Podávajte so štipkou mletej čerstvej petržlenovej vňate a plátkom citrónu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *