9. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng – indonéský smažený rýžový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng je tradiční indonéský smažený rýžový pokrm, který láká svou bohatou chutí a exotickými kořeněnými přísadami. Naučte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm doma a okusit chuť Indonésie přímo na vašem talíři. S námi se stanete mistrem indonéské kuchyně!

Suroviny

  • 300 g vařeného bílého rýže
  • 100 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 100 g hrášku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 2 vajíčka
  • 4 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a orestujeme nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a opečeme dozlatova.
  3. Přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek a mícháme do měkka.
  4. Přisypeme vařenou rýži, zalijeme sójovou omáčkou a promícháme.
  5. V jiné pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a opečeme rozšlehaná vajíčka.
  6. Vložíme vajíčka k rýži, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  7. Pokrm můžeme podávat s plátky červené papriky nebo nakládaným zeleným pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *