9. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodnou bramborovou polévku s majoránkou. Tato tradiční česká polévka je skvělou volbou na chladné dny. S vůní majoránky a lahodnou chutí brambor bude tato polévka určitě trefou do černého. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si výtečnou bramborovou polévku pro svou rodinu.
Suroviny
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 l mléka
- 1 lžíce majoránky
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Poté přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a krátce je orestujeme.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud brambory nezměknou.
- Poté přilijeme mléko a necháme zase provařit.
- Nakonec dochutíme majoránkou, solí a pepřem.
- Polévku rozmixujeme dohladka a podáváme posypanou majoránkou.