8. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční libanonské jídlo Kibbeh ryze se zelným salátem. Toto lahodné jídlo kombinuje kořeněné mleté maso s rýží a křupavým zelným salátem pro dokonalou kombinaci chutí. Zde naleznete krok za krokem návod, jak připravit tuto lahůdku doma a okořenit vaše jídelníček. Buďte kreativní a vařte jako profesionál!
Suroviny
- 400g jehněčího nebo hovězího masa
- 1 cibule
- 1 šálek bulguru
- 2 lžíce másla nebo oleje
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička pepře
- Sůl
- Olej na smažení
Postup
- Nastrouhejte cibuli a smíchejte s masem, bulgurem, kořením a solí.
- Vytvarujte těsto a nechte odpočinout asi 30 minut.
- Formujte malé kuličky a smažte je na pánvi s olejem, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Podávejte s čerstvě nakrájeným zelným salátem a ochuceným jogurtem.