8. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh ryze se zelným salátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční libanonské jídlo Kibbeh ryze se zelným salátem. Toto lahodné jídlo kombinuje kořeněné mleté maso s rýží a křupavým zelným salátem pro dokonalou kombinaci chutí. Zde naleznete krok za krokem návod, jak připravit tuto lahůdku doma a okořenit vaše jídelníček. Buďte kreativní a vařte jako profesionál!

Suroviny

  • 400g jehněčího nebo hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička pepře
  • Sůl
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a smíchejte s masem, bulgurem, kořením a solí.
  2. Vytvarujte těsto a nechte odpočinout asi 30 minut.
  3. Formujte malé kuličky a smažte je na pánvi s olejem, dokud nejsou zlatě hnědé.
  4. Podávejte s čerstvě nakrájeným zelným salátem a ochuceným jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *