8. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí s bramborovým knedlíkem a šťouchanou.
zdroj: Recepty 24/7

‍Vyzkoušejte tento tradiční recept na hovězí s bramborovým knedlíkem a⁣ šťouchanou! Jednoduchá⁢ a ​chutná⁤ kombinace, která potěší každého milovníka ⁤tradiční české kuchyně. Sledujte náš⁢ krok za‌ krokem návod a⁢ připravte si lahodné jídlo ‌plné domácího tepu‌ a‍ útulné⁤ atmosféry. ⁤Lákavý recept, na ⁤který‌ se nezapomíná. ⁣

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 4⁣ brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 120g mouky
  • špetka ‍soli
  • špetka pepře
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme bramborový knedlík. Brambory ⁤oloupeme, nastrouháme a ⁣vymačkáme ⁣přebytečnou šťávu.
  2. Přidáme vejce, ⁢mouku,‌ sůl a ‍pepř a​ vše důkladně promícháme, aby vzniklo ⁣hladké těsto.
  3. Z těsta ⁢vykrajujeme knedlíky, které vaříme ve ‌vařící osolené vodě asi 20 ⁢minut.
  4. Mezitím si na pánvi ⁢osmažíme⁣ nadrobno pokrájenou cibuli⁣ a ⁣česnek.
  5. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a dusíme, dokud ​maso není⁢ měkké.
  6. Bramborové knedlíky uvařené sceďte⁤ a nechte odparovat.
  7. Šťouchanou připravíme ⁣tím, že bramborové ⁤knedlíky rozmačkáme ​vidličkou a promícháme s máslem.
  8. Na talíři servírujeme hovězí s⁢ bramborovým knedlíkem a šťouchanou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *