7. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Lamíe bi tahíni je klasický a chutný auberginový dip z Blízkého východu. Tento recept kombinuje jemně upečenou auberginu s lahodným sezamovým tahínem a dalšími aromatickými ingrediencemi. Vyzkoušejte tento lahodný dip jako lahodnou přílohu nebo meze na svých party a uvidíte, jak rychle zmizí ze stolu!
Suroviny
- 2 auberginy
- 3 lžíce tahínu
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- olivový olej
- sůl a pepř
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejdříve si auberginy upražíme na pánvi s trochou olivového oleje, dokud nezměknou. Poté je necháme vychladnout a oloupeme je.
- V mixéru rozmixujeme auberginy, tahíni, prolisované česnek a citronovou šťávu, dokud nedostaneme hladkou konzistenci.
- Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Pokud je dip příliš hutný, můžeme přidat trochu vody nebo citronové šťávy.
- Před podáváním můžeme posypat nasekanou petrželkou a zakápnout olivovým olejem.
- Servírujeme s kousky pečiva nebo zeleninovými tyčinkami.