7. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí empanadas s mangovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na chutné kuřecí empanadas s exotickou mangovou omáčkou! Tento tradiční latinskoamerický pokrm je plný aromatičkého kuřecího masa a zeleniny, které si pochutnáte na každý kousek. S lahodnou a osvěžující mangovou omáčkou se tento pokrm stane vaší oblíbenou exotickou lahůdkou. Získejte recept a užijte si domácí exotickou dobroty ještě dnes!

Suroviny

  • 250 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • listové těsto
  • 1 vejce na potření

Postup

  1. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, papriku a česnek.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud není maso zlatě hnědé.
  3. Přidáme rajčata, kmín, papriku a dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi 15 minut.
  4. Na plech rozvineme listové těsto a nakrájíme ho na menší kruhy.
  5. Na každý kruh dáme lžíci směsi s kuřecím masem, uzavřeme a kraje přitlačíme vidličkou.
  6. Empanadas potřeme vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.

Mangová omáčka

  • 1 manga
  • 1 chilli paprička
  • 1 limetka (šťáva)
  • čerstvá nasekaná koriandr
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Mangu oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Smícháme mango s nasekanou chilli papričkou, limetkovou šťávou a koriandrem.
  3. Omáčku dochutíme solí a pepřem a podáváme s teplými kuřecími empanadas.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *