5. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákový zapečený sýr
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na květákový zapečený sýr, který potěší jak milovníky zeleniny, tak i sýra. Jednoduchý a chutný pokrm, který se skvěle hodí jako hlavní jídlo nebo jako příloha. Sledujte náš recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu!

Suroviny

  • 1 menší hlava květáku
  • 200g tvrdého sýra
  • 2 vejce
  • 100ml smetany na vaření
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte květák – očistěte ho a rozdělte na menší růžice.
  2. Vložte květák do hrnce s osolenou vodou a vařte ho asi 8-10 minut, než bude měkký.
  3. V té době nastrouhejte sýr a prolisujte česnek.
  4. V míse smíchejte vejce se smetanou a sýrem. Přidejte prolisovaný česnek a osolte a opepřete podle chuti.
  5. Předehřejte troubu na 180°C.
  6. Uvařený květák sceďte a dejte ho do zapékací misky.
  7. Nalijte přes květák směs se sýrem a dobře promíchejte.
  8. Zapečte v troubě asi 20 minut, než povrch bude zlatavě hnědý.
  9. Po vychladnutí podávejte a můžete posypat čerstvým petrželem nebo pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *