5. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jehněčí kari s bohatou hříbkovou omáčkou, která rozhodně okoření vaši kuchyni. Tento recept je ideální pro ty, kteří rádi experimentují s exotickými chutěmi a milují kombinaci masa a omáček. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem a užijte si skvělou chuťovou explozi!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 200 g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml smetany ke vaření
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a necháme zatáhnout.
- Přidáme na kousky nakrájené hříbky a necháme je chvíli restovat s masem.
- Přilijeme smetanu ke vaření a vmícháme kari koření. Ochutnáme solí a pepřem.
- Omáčku necháme provařit a zhoustnout, pokud je příliš řídká, přidejte trochu škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Připravené jehněčí kari s hříbkovou omáčkou podávejte s rýží nebo chlebem.