5. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou italskou specialitu s tímto receptem na Spaghetti carbonara s pancettou. To nejlepší pro milovníky sýrových omáček a klasických italských pokrmů! Jemné těstoviny podávané s křupavou pancettou a krémovou omáčkou z vajec a sýra – skvělá volba pro vaše další gurmánské dobrodružství. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si lahodnou chuť světově proslulé italské kuchyně.
Suroviny
- 300g spaghetti
- 150g pancetty
- 3 vajíčka
- 50g parmazánu
- černý pepř
- sůl
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou pancettu, dokud není křupavá.
- V hrnci uvaříme spaghetti v osolené vodě podle návodu na obalu.
- V misce smícháme vajíčka, nastrouhaný parmezán a pepř.
- Hotové odkapané těstoviny smícháme s pancettou a necháme trochu vychladnout.
- Potom přidáme směs vajíček a rychle promícháme, aby se vajíčka zahřála, ale nezakála.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.