5. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s houbami a koprem
zdroj: Recepty 24/7

‌Vyzkoušejte recept na tradiční českou‍ polévku kulajdu ​s ‍houbami a koprem. Tato lahodná kombinace hříbků, brambor a kopr vám‍ zaručeně zahřeje duši i tělo. Naučte ⁣se,‌ jak připravit tuto ⁣chutnou polévku a užijte si jedinečnou chuť ⁢domácího ⁤jídla. ⁤

Suroviny

  • 500g ⁤hub (ideálně ⁢žampiony nebo suchožírky)
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hladké⁣ mouky
  • 100ml smetany ke ​šlehání
  • 1 hrst čerstvého kmínu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na másle nadrobno⁣ nakrájenou ⁤cibuli​ a na plátky nakrájené houby.
  2. Přidáme na ⁢kostičky nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
  3. Na ⁤mírném ohni⁢ vaříme,‌ dokud brambory nezměknou.
  4. V‌ hrníčku rozmícháme hladkou mouku se smetanou a za stálého⁢ míchání přilijeme do polévky.
  5. Osolíme, opepříme ‌a přidáme nasekaný kopr.
  6. Povaříme ještě asi⁢ 5 minut a hotovou polévku můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *