5. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční českou polévku kulajdu s houbami a koprem. Tato lahodná kombinace hříbků, brambor a kopr vám zaručeně zahřeje duši i tělo. Naučte se, jak připravit tuto chutnou polévku a užijte si jedinečnou chuť domácího jídla.
Suroviny
- 500g hub (ideálně žampiony nebo suchožírky)
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 100ml smetany ke šlehání
- 1 hrst čerstvého kmínu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi orestujeme na másle nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené houby.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Na mírném ohni vaříme, dokud brambory nezměknou.
- V hrníčku rozmícháme hladkou mouku se smetanou a za stálého míchání přilijeme do polévky.
- Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný kopr.
- Povaříme ještě asi 5 minut a hotovou polévku můžeme podávat.