3. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Skořicově vonící ryže s fazolemi a kari, ideální exotické jídlo pro milovníky indické kuchyně. Vyzkoušejte tento lahodný recept plný chutí a vůní!
Suroviny
- 1 hrnek rýže
- 1 plechovka fazolí (cca 400 g)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kurkumy
- sůl, pepř
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Nejprve si omyjeme rýži pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá.
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme kari koření a kurkumu a necháme chvíli restovat, aby koření uvolnilo vůni.
- Přidáme omytou rýži a promícháme s kořením a cibulí.
- Přilijeme 2 hrnce vody a osolíme, opepříme podle chuti.
- Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Poté zakryjeme poklicí a vaříme cca 15 minut, dokud se rýže neudělá.
- Přidáme fazole z plechovky (propláchnuté pod tekoucí vodou) a necháme spolu provařit ještě 5 minut.
- Před podáváním můžeme posypat nasekanou petrželkou.