3. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Ryže s fazolí a kari.
zdroj: Recepty 24/7

Skořicově vonící ryže s fazolemi a kari, ideální exotické jídlo pro milovníky indické kuchyně. Vyzkoušejte tento lahodný recept plný chutí a vůní!

Suroviny

  • 1 hrnek rýže
  • 1 plechovka fazolí (cca 400 g)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si omyjeme rýži pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá.
  2. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme kari koření a kurkumu a necháme chvíli restovat, aby koření uvolnilo vůni.
  4. Přidáme omytou rýži a promícháme s kořením a cibulí.
  5. Přilijeme 2 hrnce vody a osolíme, opepříme podle chuti.
  6. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Poté zakryjeme poklicí a vaříme cca 15 minut, dokud se rýže neudělá.
  7. Přidáme fazole z plechovky (propláchnuté pod tekoucí vodou) a necháme spolu provařit ještě 5 minut.
  8. Před podáváním můžeme posypat nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *