3. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská krevetová polévka s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská krevetová polévka s kokosovým mlékem je lahodná exotická pochoutka plná chutí a vůní přírodních ingrediencí. Tato tradiční indonéská specialita vám přinese exotickou chuťovou explozi a užijete si jedinečný zážitek z její přípravy. Sledujte náš recept a připravte si tuto lahodnou polévku doma!

Suroviny

  • 400 g krevet
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 500 ml vody
  • sůl, pepř
  • čerstvá koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli, česnek, papriku a nakrájenou mrkev.
  2. Přidejte krevety a restujte je dozlatova.
  3. Přidejte kari pastu a zázvor a smažte dalších pár minut.
  4. Přilijte kokosové mléko, vodu a rybí omáčku. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Nechejte polévku provařit alespoň 15 minut.
  6. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *