3. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská krevetová polévka s kokosovým mlékem je lahodná exotická pochoutka plná chutí a vůní přírodních ingrediencí. Tato tradiční indonéská specialita vám přinese exotickou chuťovou explozi a užijete si jedinečný zážitek z její přípravy. Sledujte náš recept a připravte si tuto lahodnou polévku doma!
Suroviny
- 400 g krevet
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 500 ml vody
- sůl, pepř
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli, česnek, papriku a nakrájenou mrkev.
- Přidejte krevety a restujte je dozlatova.
- Přidejte kari pastu a zázvor a smažte dalších pár minut.
- Přilijte kokosové mléko, vodu a rybí omáčku. Osolte a opepřete podle chuti.
- Nechejte polévku provařit alespoň 15 minut.
- Podávejte posypané nasekaným koriandrem.