2. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodné italské špagety carbonara s krémovou omáčkou z vajec, slaniny a sýra pecorino. Tento klasický recept je rychlý a snadný na přípravu a jistě potěší všechny milovníky italské kuchyně. Uvařte špagety al dente a smíchejte je s aromatickou omáčkou pro dokonalou chuťovou explozi!
Suroviny
- 400g špaget
- 200g pancetty nebo slaniny nakrájené na kostičky
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 4 žloutky
- 100ml smetany ke šlehání
- 50g parmazánu, nastrouhaný
- sůl a pepř
- svazek petrželky, nasekaná
Postup
- Na pánev dejte pancettu a osmahněte, dokud nezezlátne.
- Přidejte česnek a orestujte ho dozlatova.
- V hrnci uvařte špagety podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
- Ve velké míse smíchejte žloutky, smetanu a parmazán. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Špagety sceďte a přidejte je do pánve s pancettou a česnekem. Zamíchejte.
- Přendejte špagety do mísy se směsí žloutků a promíchejte.
- Po chvilce můžete přidat nasekanou petrželku a podávat posypané parmazánem.