2. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská špagety carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodné italské špagety carbonara s krémovou omáčkou z vajec, slaniny a sýra pecorino. Tento klasický recept je rychlý a snadný na přípravu a jistě potěší všechny milovníky italské kuchyně. Uvařte špagety al dente a smíchejte je s aromatickou omáčkou pro dokonalou chuťovou explozi!

Suroviny

  • 400g špaget
  • 200g pancetty nebo slaniny nakrájené na kostičky
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 4 žloutky
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 50g parmazánu, nastrouhaný
  • sůl a pepř
  • svazek petrželky, nasekaná

Postup

  1. Na pánev dejte pancettu a osmahněte, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte česnek a orestujte ho dozlatova.
  3. V hrnci uvařte špagety podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
  4. Ve velké míse smíchejte žloutky, smetanu a parmazán. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  5. Špagety sceďte a přidejte je do pánve s pancettou a česnekem. Zamíchejte.
  6. Přendejte špagety do mísy se směsí žloutků a promíchejte.
  7. Po chvilce můžete přidat nasekanou petrželku a podávat posypané parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *