2. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo „Knedlo, zelo, vepřo, pivo“ doma! Tento lahodný recept spojuje měkké knedlíky s uzeným vepřovým masem a kyselým zelím, doplněné pivem pro skvělou chuťovou kombinaci. Podívejte se na náš snadný recept a uvařte si toto klasické jídlo jako profesionál.
Suroviny
- 400g hladké mouky
- 300g vařených brambor
- 1 vejce
- sůl
- 500g vepřového masa (krkovička nebo kýta)
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 500ml piva
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme kynuté knedlíky. Brambory rozmačkáme do kaše a smícháme s moukou, vejcem a špetkou soli. Vznikne nám těsto, které necháme odpočinout.
- V hrnci přivedeme k varu vodu s trochou soli. Z těsta utvoříme knedlíky a povaříme je ve vařící vodě asi 15 minut. Poté necháme okapat.
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a restujeme dozlatova.
- Přisypeme lžíci hladké mouky a promícháme. Postupně zalijeme pivem a necháme provařit. Přidáme koření podle chuti.
- Knedlíky podáváme s vepřovým masem a přelijeme omáčkou. Podáváme se zeleninovým salátem nebo okurkovými plátky. Dobrou chuť!