1. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodnou veganskou verzi klasické rajske omáčky s křupavým sojovým masem. Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý a příprava je velmi jednoduchá. Užijte si exotickou chuť zdravé vegetariánské kuchyně s tímto lahodným jídlem!
Suroviny
- 200 g sojového masa
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 400 ml rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička octa
- olej na smažení
Postup
- Sojové maso namočíme do horké vody a necháme nabobtnat.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji.
- Přidáme nakrájené papriky a na kolečka nakrájená rajčata.
- Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme.
- Přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl, mletou papriku a kmín.
- Podusíme a přidáme nakrájené uvařené sojové maso.
- Necháme provařit a dochutíme octem.