1. 7. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s křupavým bagetem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná bohatých chutí mořských plodů. Křupavé bagety jsou perfektním doplňkem k tomuto lahodnému pokrmu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou lahůdku přímo z Provence.

Suroviny

  • 500 g různých ryb (např. losos, treska, mořský vlk, krevety)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • špetka safránu
  • sůl, pepř, olivový olej
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nadrobno nakrájený česnek a cibuli.
  2. Přidejte nakrájená rajčata, papriku a ryby a krátce restujte.
  3. Zalijte zeleninovým vývarem a bílým vínem, přidejte safrán a nechte vařit asi 15 minut.
  4. Po dochucení solí a pepřem můžete hotovou polévku posypat nasekanou petrželkou.

Křupavé bagety

  • Bagety
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Sůl

Postup

  1. Bagety nakrájejte na plátky a potřete je olivovým olejem namíchaným s prolisovaným česnekem.
  2. Posypte je špetkou soli a dejte na plech péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 5-10 minut, dokud nebudou křupavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *