1. 7. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná bohatých chutí mořských plodů. Křupavé bagety jsou perfektním doplňkem k tomuto lahodnému pokrmu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou lahůdku přímo z Provence.
Suroviny
- 500 g různých ryb (např. losos, treska, mořský vlk, krevety)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml bílého vína
- špetka safránu
- sůl, pepř, olivový olej
- čerstvá petrželka
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nadrobno nakrájený česnek a cibuli.
- Přidejte nakrájená rajčata, papriku a ryby a krátce restujte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a bílým vínem, přidejte safrán a nechte vařit asi 15 minut.
- Po dochucení solí a pepřem můžete hotovou polévku posypat nasekanou petrželkou.
Křupavé bagety
- Bagety
- Olivový olej
- Česnek
- Sůl
Postup
- Bagety nakrájejte na plátky a potřete je olivovým olejem namíchaným s prolisovaným česnekem.
- Posypte je špetkou soli a dejte na plech péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 5-10 minut, dokud nebudou křupavé.