1. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné indonéské smažené zeleninové kuličky, známé pod názvem Bakwan. Tento tradiční pokrm je plný chutí a lehký na přípravu. Podívejte se na náš recept a dejte svému jídelníčku exotický nádech!
Suroviny
- 200g mouky
- 1 vejce
- 100g krevet
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- Sójová omáčka
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Nastrouhejte mrkev, cibuli a stroužek česneku.
- V míse smíchejte mouku s vejcem a dostatečným množstvím vody, aby vznikla řidší konzistence těsta.
- Přidejte nastrouhanou zeleninu, krevety a dochuťte sójovou omáčkou, solí a pepřem.
- Rozpalte olej na smažení ve vhodném hrnci nebo pánvi.
- Formujte malé kuličky z těsta a vložte je do horkého oleje.
- Smažte kuličky z obou stran dozlatova.
- Odstavte z ohně a nechte okapat na papírové utěrce.
- Podávejte teplé a ozdobte například zelenou cibulkou nebo sezamem.