1. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Recept na klasické české jídlo - knedlo-zelo-vepřo, které váš stůl promění ve svátek chutí. Kombinace lahodné pečené vepřové krkovice, šťavnatého zelí a měkkých knedlíků zaručeně potěší všechny milovníky domácí kuchyně. S křupavou slaninou a omáčkou z chleba bude tento pokrm doslova lahůdkou. Nenechte si ujít tento recept plný tradičních českých chutí!
Suroviny:
- 400g chleba
- 500g vepřového masa
- 2 vejce
- 200g mouky
- 400g zelí
- sůl, pepř
Postup:
- Nejprve si nakrájíme chléb na menší kousky a necháme ho vyschnout.
- Mezitím nakrájíme vepřové maso na kostky a osolíme a opepříme.
- Zelí nastrouháme na jemno a zalijeme trochou vody a dusíme do měkka.
- V misce smícháme suchý chléb s vejci a moukou, promícháme a necháme chvíli odpočinout.
- Těsto z chleba a vajec tvarujeme do kuliček a vaříme je ve vroucí osolené vodě.
- V pánvi osmažíme vepřové maso a přidáme mu zelí. Dochutíme solí a pepřem.
- Hotové kuličky podáváme s vepřovým masem se zelím a můžeme pokapat šťávou z masa.