30. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s korýši.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů a aromatických bylinek. Vyzkoušejte recept na tuto lahodnou polévku s korýši a dopřejte si pořádnou dávku mořských chutí přímo z Provence.

Suroviny

  • 400g rybího masa (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 200g měkkýšů (nejlépe mušle nebo chobotnice)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1 lžička safránu
  • 500ml rybího vývaru
  • sůl, pepř, čerstvý petržel

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, papriku a na kolečka nakrájené rybí maso.
  3. Přidáme rybí vývar, fenyklová semínka a safrán. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 15 minut.
  4. Přidejte měkkýše a vařte dalších 5 minut, dokud se neotevřou.
  5. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Posypte nadrobno nasekaným petrželem.
  6. Podávejte s plátky čerstvé bagety.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *