30. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilské arancini s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italskou lahůdku s těmito lahodnými sicilskými arancini plněnými rajčaty. Vyzkoušejte tento recept a okouzlete své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 2 šálky rýže Arborio
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka rajčat, rozmačkaná
  • 100g tvrdého sýra, nastrouhaného
  • Čerstvá bazalka, nasekaná
  • Panír, strouhanka a vejce na obal
  • Sůl, pepř a olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve uvařte rýži v kuřecím vývaru podle návodu na obalu. Nechte ji zchladnout.
  2. Na pánvi osmahněte cibuli a česnek. Přidejte rajčata a vařte 10 minut.
  3. Přidejte vařenou rýži, sýr a bazalku. Promíchejte a nechte chvíli provařit.
  4. Vytvarujte rukama menší kuličky z rýžové směsi a obalujte je v paníru.
  5. Smazte arancini ve vroucím oleji do zlatova.
  6. Hotové arancini můžete podávat teplé nebo studené s rajčatovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *