30. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou lahůdku s těmito lahodnými sicilskými arancini plněnými rajčaty. Vyzkoušejte tento recept a okouzlete své chuťové buňky!
Suroviny:
- 2 šálky rýže Arborio
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 plechovka rajčat, rozmačkaná
- 100g tvrdého sýra, nastrouhaného
- Čerstvá bazalka, nasekaná
- Panír, strouhanka a vejce na obal
- Sůl, pepř a olej na smažení
Postup:
- Nejprve uvařte rýži v kuřecím vývaru podle návodu na obalu. Nechte ji zchladnout.
- Na pánvi osmahněte cibuli a česnek. Přidejte rajčata a vařte 10 minut.
- Přidejte vařenou rýži, sýr a bazalku. Promíchejte a nechte chvíli provařit.
- Vytvarujte rukama menší kuličky z rýžové směsi a obalujte je v paníru.
- Smazte arancini ve vroucím oleji do zlatova.
- Hotové arancini můžete podávat teplé nebo studené s rajčatovou omáčkou.