30. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Masové knedlíky se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si chutné masové knedlíky se zelím díky našemu tradičnímu receptu. Kombinace šťavnatého masa a lahodného zelí ⁤ve spojení s nadýchanými knedlíky je jistě skvělou volbou pro⁤ domácí ‌oběd nebo večeři. Sledujte náš krok ​za krokem návod a připravte si tuto lahodnou pokrm snadno a rychle. Vaše chuťové buňky ⁤vám za to určitě poděkují!

Suroviny

  • 500g mletého masa
  • 1 cibule
  • 400g zelí
  • 4 brambory
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Na pánvi osmažíme⁢ nakrájenou⁢ cibuli a ⁤zelí, přidáme mleté maso​ a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  2. V ‍hrnci uvaříme brambory, rozmačkáme‌ je a necháme vychladnout.
  3. Do brambor přidáme vejce a ​postupně vmícháme strouhanku, dokud vznikne tuhé těsto.
  4. Z těsta vytvoříme knedlíky,‌ do kterých zabalíme‌ masovou směs.
  5. Knedlíky‍ vaříme ve vroucí osolené vodě až do chvíle, kdy vyplavou na hladinu.
  6. Po⁢ uvaření ⁤je necháme okapat a podáváme s restovaným zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *