30. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Chana masala s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Chana masala s rýží je lahodné indické jídlo, ve kterém se směs cizrny, rajčat, cibule a koření podává s aromatickou rýží. Tento recept vás okouzlí lahodnou kombinací chutí a vůní tradiční indické kuchyně. Vyzkoušejte ho doma a nechte se unést exotickými lahůdkami!

Suroviny

  • 1 hrnek suchých cizrny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 3 stroužky česneku (utřené)
  • 1 rajče (nakrájené na kostičky)
  • 1 zelená paprika (nakrájená na kousky)
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky červeného pepře
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 hrnek vařeného rýže
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cizrnu přes noc namočte a ráno uvařte do měkka ve slané vodě.
  2. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nejsou sklovité.
  3. Přidejte rajče a zelenou papriku a vařte asi 5 minut.
  4. Přidejte všechna koření (kari, kmín, koriandr, kurkumu, pepř, skořici) a promíchejte.
  5. Přidejte uvařenou cizrnu a vařte dalších 10 minut.
  6. Případně osolte a opepřete podle chuti.
  7. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *