29. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový chutney s mentolem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rajčatový chutney s osvěžujícím dotekem mentolu. Tento jedinečný a aromatický chutney je skvělým doplňkem k masu, sýru nebo třeba k pečivu. Užijte si ho jako delikátní omáčku nebo dochucovadlo a okořeňte své pokrmy jedinečnou chutí rajčat a mentolu. Díky našemu receptu snadno připravíte tento lahodný chutney doma.

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 120 g cukru
  • 150 ml octa
  • Čerstvý máta
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Rajčata oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobno.
  3. V rendlíku rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli s česnekem.
  4. Přidejte rajčata, cukr, ocet, sůl a pepř.
  5. Na mírném ohni vařte asi 30 minut, dokud rajčata nezměknou a neztuhnou.
  6. Přidejte nasekaný čerstvý máta a vařte ještě asi 5 minut.
  7. Hotový chutney přendejte do sklenic a uchovejte v chladničce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *