29. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s krevetami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční francouzskou rybí polévku Bouillabaisse s krevetami a šafránem. Tento lahodný pokrm je plný bohatých mořských chutí a jemně aromatického šafránu, který dodává jídlu dokonalou chuť a barvu. Připravte si luxusní večeři pro celou rodinu nebo přátele a překvapte je tímto exkluzivním pokrmem plným lahodných mořských plodů. Sledujte náš krok za krokem recept a užijte si skvělý gurmánský zážitek.

Suroviny

  • 500g filetovaných ryb (např. treska, mořskař)
  • 200g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžička šafránu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400ml rybího vývaru
  • 1 sklenice bílého vína
  • sůl, pepř, petržel

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dusíme do změknutí.
  3. Přidáme šafrán a zalijeme bílým vínem a rybím vývarem. Necháme chvilku povařit.
  4. Přidáme filety ryb a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme krevety.
  5. Osolíme, opepříme a přidáme na jemno nasekanou petržel. Vaříme další 5 minut.
  6. Hotovou bouillabaisse podáváme s čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *