29. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a parmezánem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a parmezánem! Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a krémovou konzistencí. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si skvělou kombinaci klasických italských ingrediencí.

Suroviny

  • 200 g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g rýže na rizoto
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g parmezánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a mletý česnek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené hříbky a restujte dozlatova.
  3. Přidejte rýži a restujte, dokud nebude sklenutá.
  4. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, neustále míchejte.
  5. Když je rýže měkká, vmíchejte nastrouhaný parmezán.
  6. Osolte, opepřete a podávejte posypané čerstvým petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *