28. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí moussaka s gruyère.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí moussaku s gruyère sýrem, který se stane hitem vaší kuchyně. Skvělá kombinace kuřecího masa, rajčat a sýra gruyère vytvoří dokonalou harmonii chutí. Podle doporučení naších kuchařů se jedná o skvělou volbu pro večeři nebo oběd. Sledujte náš recept a připravte si tuto lahodnou moussaku za pár kroků. Vaši chuťovky určitě ocení!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mleté papriky
  • 100g gruyère sýra
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte ho dozlatova.
  3. Přilijte rajčatový protlak a ochuťte solí, pepřem, oreganem a mletou paprikou.
  4. Vymažte pekáč olejem a vložte do něj vrstvy směsi s kuřecím masem a nastrouhaného gruyère sýra.
  5. Pokračujte ve vrstvení a zakončete poslední vrstvou sýra.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud sýr neztuhně a nezíská zlatavou barvu.
  7. Moussaku podávejte teplou s čerstvým chlebem nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *