28. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a luxusní rizoto s vlašskými ořechy, které vám rozproudí chuťové buňky. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přitom velmi chutný. Pojďte si dopřát skvělou kombinaci krémového rizota s křupavými vlašskými ořechy a užít si skvělou chuťovou explozi.
Suroviny:
- 200 g rýže na risotto
- 50 g vlašských ořechů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmazánu
- čerstvý tymián
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Na pánvi si osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku na olivovém oleji.
- Přidáme rýži a necháme ji chvíli osmahnout, dokud není skleněná.
- Po zalití vínem postupně přiléváme zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila.
- Když je rýže měkká, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný parmazán a napůl rozdrcené vlašské ořechy. Dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním můžeme posypat jemně nasekaným tymiánem.