28. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s vlašskými ořechy
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a luxusní rizoto s vlašskými ořechy, které vám rozproudí chuťové buňky. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přitom velmi chutný. Pojďte si dopřát skvělou kombinaci krémového rizota s křupavými vlašskými ořechy a užít si skvělou chuťovou explozi.

Suroviny:

  • 200 g rýže na risotto
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmazánu
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi si osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku na olivovém oleji.
  2. Přidáme rýži a necháme ji chvíli osmahnout, dokud není skleněná.
  3. Po zalití vínem postupně přiléváme zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila.
  4. Když je rýže měkká, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný parmazán a napůl rozdrcené vlašské ořechy. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Před podáváním můžeme posypat jemně nasekaným tymiánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *