28. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Nakládaný bramborový salát je skvělou alternativou k klasickému bramborovému salátu. Jednoduchý recept spojuje naťhané brambory s nakládanými okurkami, cibulí a křenem, což vytváří osvěžující a chutnou pochoutku vhodnou na každou sezónu. Vyzkoušejte tento tradiční český pokrm a udělejte si radost své chuťové buňce!
Suroviny:
- 1 kg brambor
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 150 ml octa
- 150 ml vody
- 50 g cukru
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- kmín, pepř
Postup:
- Brambory oloupeme, uvaříme ve slupce, nakrájíme na plátky a necháme vychladnout.
- Na pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme ocet, vodu, cukr, sůl, kmín a pepř. Vaříme asi 5 minut.
- Scezenou zálivku zalijeme přes brambory a necháme minimálně hodinu odležet v chladničce.
- Salát můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako samostatnou pochoutku.