28. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborová polévka s uzeným tofu je lahodná a zdravá vegetariánská varianta tradiční bramborové polévky. Uzené tofu dodává jídlu výraznou chuť a pikantní aroma. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem plným chuti a vůně. S receptem na bramborovou polévku s uzeným tofu si jistě užijete nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost.
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g uzeného tofu
- 1 l zeleninového vývaru
- olej na smažení
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájené brambory a restujeme je krátce.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud brambory nezměknou.
- Mezitím si nakrájíme uzené tofu na kostky.
- Přidáme tofu do polévky a necháme provařit asi 5 minut.
- Ochutíme solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
- Hotovou bramborovou polévku podáváme teplou.