28. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborová polévka s uzeným tofu
zdroj: Recepty 24/7

Bramborová polévka s uzeným tofu je lahodná a zdravá vegetariánská varianta tradiční bramborové polévky. Uzené tofu dodává jídlu výraznou chuť a pikantní aroma. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem plným chuti a vůně. S receptem na bramborovou polévku s uzeným tofu si jistě užijete nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g uzeného tofu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
  4. Přidáme nakrájené brambory a restujeme je krátce.
  5. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit, dokud brambory nezměknou.
  6. Mezitím si nakrájíme uzené tofu na kostky.
  7. Přidáme tofu do polévky a necháme provařit asi 5 minut.
  8. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
  9. Hotovou bramborovou polévku podáváme teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *