28. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou italskou specialitu – Penne arrabiata s červeným pepřem. Tato pikantní a bohatě kořeněná pasta je skvělou volbou pro milovníky ostřejších chutí. Uvařte si ji doma a dejte svému jídlu nádech tradiční italské kuchyně.
Suroviny
- 250g penne těstovin
- 1 plechovka krájených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 červený paprika
- 1 červený chilli pepř
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička červeného pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájený česnek, cibuli, papriku, chilli pepř a červený pepř.
- Přidáme krájená rajčata a přikypříme sušeným oreganem, solí a pepřem. Necháme vařit asi 10 minut.
- V druhém hrnci uvaříme penne těstoviny dle návodu na obalu. Poté je slijeme a přidáme do omáčky s rajčaty.
- Vše dobře promícháme a necháme spolu provařit ještě asi 2 minuty.
- Penne arrabiata jsou hotové k podávání, můžeme je posypat nasekaným červeným pepřem a ještě přidat sýr podle chuti.