28. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne arrabiata s červeným pepřem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou italskou specialitu – Penne arrabiata s červeným pepřem. Tato pikantní a bohatě kořeněná pasta je skvělou volbou pro milovníky ostřejších chutí. Uvařte si ji doma a dejte svému jídlu nádech tradiční italské kuchyně.

Suroviny

  • 250g penne těstovin
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 červený paprika
  • 1 červený chilli pepř
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička červeného pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájený česnek, cibuli, papriku, chilli pepř a červený pepř.
  2. Přidáme krájená rajčata a přikypříme sušeným oreganem, solí a pepřem. Necháme vařit asi 10 minut.
  3. V druhém hrnci uvaříme penne těstoviny dle návodu na obalu. Poté je slijeme a přidáme do omáčky s rajčaty.
  4. Vše dobře promícháme a necháme spolu provařit ještě asi 2 minuty.
  5. Penne arrabiata jsou hotové k podávání, můžeme je posypat nasekaným červeným pepřem a ještě přidat sýr podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *