28. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na vánoční pečený krocan s kroupami? Naše jedinečná kombinace křupavé kůrky a šťavnatého masa je jistě oslavou vašeho svátku! Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si tradiční chuť vánočního svátku.
Suroviny:
- 1 krocan (cca 4-5 kg)
- 200g kroup
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 4 brambory
- soľ, čierne korenie, paprika, rasca
Postup:
- Kročana dobre očistíme a opláchneme. Nakrájame zeleninu na menšie kúsky.
- Natrite kročana soľou, korením a rascom z vonkajšej i vnútornej strany.
- Vnútro kročana naplníme pripravenou zeleninou a kroupami.
- Potom kročana pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov a podlievame vlastnou šťavou.
- Po 2 hodinách pečenia pridáme na kročana nakrájané brambory a pečieme ďalších 1,5 hodiny.
- Po upečení necháme kročana ešte chvíľu odpočívať, narežeme ho na porcie a podávame s omáčkou a vývarom z pečenia.