27. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Masalový guláš s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Masalový guláš s cizrnou je lahodné tradiční indické jídlo plné exotických koření a chutí. Tento recept kombinuje pikantní masalovou omáčku s křupavou cizrnou, což ho dělá neodolatelně chutným. Připravte si ho doma a užijte si lahodnou a zdravou večeři plnou indických vlivů. Nenechte si ujít tento exotický gastronomický zážitek!

Suroviny

  • 500g hovězího masa na guláš
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400g cizrny (z konzervy nebo namočené přes noc a vařené)
  • 500ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce octa
  • soľ a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájené maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme dozlatova.
  3. Přisypeme hladkou mouku a necháme zesklovatět. Poté přidáme koření – papriku, kmín a mletou papriku.
  4. Zalijeme hovězím vývarem a necháme dusit 1-2 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Přidáme cizrnu a necháme provařit dalších 15 minut.
  6. Přidáme ocet, osolíme a opepříme dle chuti.
  7. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *