27. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rybí kari na kokosovém mléce, které vám okamžitě rozvine jazyk! Tento exotický recept spojuje šťavnatý rybí filet s kokosovým mlékem a pikantními kari kořením. Připravte si chutné jídlo plné exotických vůní a vyzkoušejte něco nového dnes!
Suroviny
- 400g rybího filetu (např. treska)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a necháme chvíli restovat.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Na pánvi vytvoříme volné místo uprostřed a na něj položíme na kostky nakrájený rybí filet.
- Smažíme rybu z obou stran a zalijeme kokosovým mlékem.
- Necháme vařit asi 10 minut, dokud ryba není hotová a omáčka zahuštěná.
- Ochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo plackami.