27. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné rizotto s houbami a šunkou je lahodným a sýtým jídlem pro každou příležitost. Naučte se, jak připravit toto lahodné italské jídlo a udělejte si radost své chuťové buňce. Sledujte náš recept a užijte si skvělou kombinaci výrazných chutí hub a šunky v jednom pokrmu.
Suroviny
- 200g rýže na rizotto
- 200g žampionů
- 100g uzené šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g parmezánu
- Sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené žampiony a restujte je, dokud nezměknou.
- Přidejte na kostičky nakrájenou uzenou šunku a promíchejte.
- Přisypte rýži a nechte ji chvíli restovat, až začne sklovatět.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a neustále míchejte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přidejte máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Po upražení můžete přidat nasekaný petržel a servírovat.