26. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na Kuře Normandsky s jablky, který vám zaručeně zaujme svojí kombinací jemné kuřecí pečeně a sladkokyselých jablek. Tento tradiční francouzský pokrm je snadno připravitelný a skvěle chutná. Nechte se okouzlit jedinečným spojením chutí!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 velká jablka
- 100g másla
- 1 cibule
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, tymián
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájená prsa kuřecího masa a chvíli opékáme.
- Jablka oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na plátky. Přidáme k masu do pánve.
- Přilijeme smetanu, promícháme a přidáme lžíci hladké mouky. Lehce osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme nasekaný tymián.
- Dusíme pod pokličkou asi 20 minut, nebo dokud maso není měkké.
- Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.