26. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí provedení Forestière s bohatou hříbkovou omáčkou, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky hříbků a dokonale se hodí k rýži nebo bramborám. Své blízké jistě překvapíte tímto lahodným pokrmem plným chutí. Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se unést aromatem lesa přímo na talíři.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- 50g másla
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a dusíme do změknutí.
- Přilijeme smetanu a necháme provařit do zhoustnutí omáčky. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí.
- Kuřecí prsa osolíme a opepříme a smažíme na pánvi dozlatova.
- Smažená kuřecí prsa podáváme zalitá hříbkovou omáčkou s přílohou podle vašeho výběru.