26. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí provedení Forestière s hříbkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí provedení Forestière s bohatou hříbkovou omáčkou, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky hříbků a dokonale se hodí k rýži nebo bramborám. Své blízké jistě překvapíte tímto lahodným pokrmem plným chutí. Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se unést aromatem lesa přímo na talíři.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 50g másla
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hříbky a dusíme do změknutí.
  3. Přilijeme smetanu a necháme provařit do zhoustnutí omáčky. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí.
  4. Kuřecí prsa osolíme a opepříme a smažíme na pánvi dozlatova.
  5. Smažená kuřecí prsa podáváme zalitá hříbkovou omáčkou s přílohou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *