25. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bourguignonský hovězí guláš je lahodná a bohatá pochoutka, která zaručeně zahřeje vaše chuťové buňky! Tento tradiční francouzský recept kombinuje měkké kousky hovězího masa s aromatickými bylinkami, červeným vínem a zeleninou. Připravte si ho doma a pochutnejte si na jedinečném chuťovém zážitku! Suroviny:
- 500 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 150 g slaniny
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 200 ml červeného vína
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- olej, sůl, pepř
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájenou slaninu a zpěníme.
- Přidáme hovězí maso nakrájené na nudličky a restujeme, dokud masa nezezlá.
- Přisypeme hladkou mouku a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme vývar a víno, přidáme nakrájené mrkve, tymián, majoránku, sůl a pepř.
- Podusíme a dusíme na mírném ohni do měkka.
- Guláš podáváme s chlebem nebo knedlíky.