25. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bourguignonský hovězí guláš
zdroj: Recepty 24/7

Bourguignonský hovězí guláš je lahodná a bohatá pochoutka, která zaručeně zahřeje vaše chuťové buňky! Tento tradiční francouzský recept kombinuje měkké kousky hovězího masa s aromatickými bylinkami, červeným vínem a zeleninou. Připravte si ho doma a pochutnejte si na jedinečném chuťovém zážitku! Suroviny:

  • 500 g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 150 g slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • olej, sůl, pepř

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájenou slaninu a zpěníme.
  3. Přidáme hovězí maso nakrájené na nudličky a restujeme, dokud masa nezezlá.
  4. Přisypeme hladkou mouku a restujeme dalších pár minut.
  5. Přilijeme vývar a víno, přidáme nakrájené mrkve, tymián, majoránku, sůl a pepř.
  6. Podusíme a dusíme na mírném ohni do měkka.
  7. Guláš podáváme s chlebem nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *