25. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocká harira polévka recept.
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit tradiční marockou hariru polévku doma s naším receptem plným exotických koření a aromatických bylinek. Užijte si lahodnou a zdravou chuť orientální kuchyně přímo v pohodlí své kuchyně!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 rajčata
  • 100 g cizrny
  • 100 g červeného bobu
  • 100 g jehněčího masa
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • čerstvá petržel na ozdobu

Postup

  1. Na oleji zpřejte jemně krájenou cibuli.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené maso, osolte a opepřete.
  3. Přidejte osolenou a opepřenou cizrnu a koření.
  4. Přidejte oloupané rajče nakrájené na kostičky.
  5. Zalejte vodou a dejte vařit.
  6. V samostatném hrnci uvařte bob, rajčatový protlak a koření.
  7. Přidejte připravenou směs bobu do polévky a vařte do měkka.
  8. Po uvaření posypte polévku nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *