25. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit tradiční marockou hariru polévku doma s naším receptem plným exotických koření a aromatických bylinek. Užijte si lahodnou a zdravou chuť orientální kuchyně přímo v pohodlí své kuchyně!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 rajčata
- 100 g cizrny
- 100 g červeného bobu
- 100 g jehněčího masa
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- čerstvá petržel na ozdobu
Postup
- Na oleji zpřejte jemně krájenou cibuli.
- Přidejte na kostičky nakrájené maso, osolte a opepřete.
- Přidejte osolenou a opepřenou cizrnu a koření.
- Přidejte oloupané rajče nakrájené na kostičky.
- Zalejte vodou a dejte vařit.
- V samostatném hrnci uvařte bob, rajčatový protlak a koření.
- Přidejte připravenou směs bobu do polévky a vařte do měkka.
- Po uvaření posypte polévku nasekanou petrželkou.